X. KERÜLETI HÍRHATÁR - Zsigó Róbert valóságértelmezése

X. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2024.05.22.
 Szerda
Ma Júlia, Rita napja van.
Holnap Dezső napja lesz.
   EUR árfolyam
   386,15 Ft
   CHF árfolyam
   389,93 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 08. 13. 08:01     


Zsigó Róbert valóságértelmezése
Erős a gyanú, hogy Zsigó úr szóvivővé választásánál egy alapvető szempont lehetett: adott időegység alatt hány alkalommal tudja a „bukott baloldal” szóösszetételt minél többször kimondani.

Érdekes sajtótájékoztatókat tart mostanában a Fideszes Zsigó Róbert. A múlt héten a roma gyilkosságok kapcsán igyekezett a kegyelettel mit sem törődve a tragédiát a baloldal lejáratására felhasználni, majd kijelentette, hogy szerinte törvényes és tisztességes hőségriadó idején elzárni a csapokat ott, ahol a legnagyobb a szegénység.

 

Mindezt talán betudhattuk volna a rekordkánikula hatásának, de (némi hőmérséklet csökkenés után) alig kezdődött el ez a hét, máris egy újabb sajtótájékoztatón sikerült bizonyítania, hogy az igazság másodrendű dolog, ha az ellenfél lejáratása a cél. Erős a Zsigó Róbertgyanú, hogy Zsigó úr szóvivővé választásánál alapvető szempont lehetett, hogy adott időegység alatt hány alkalommal tudja a „bukott baloldal” szóösszetételt minél többször kimondani.

 

Ezúttal először az IMF hitel visszafizetése kapcsán sikerült sajátosan értelmezni a tényeket:


1. Szerinte az IMF hitel felvételéhez a

bukott baloldal szélsőséges gazdaságpolitikája vezetett”.

2. 3 évvel ezelőtt hazánkat Görögországgal említették egy lapon.

 

A Fidesz legendagyártásának régóta visszatérő eleme, hogy úgy tesznek, mintha 2008-ban nem egy egész világra kiterjedő és a nemzetközi gazdaságot alaposan megrengető válság következett volna be. Úgy tesznek, mintha nem is hallottak volna róla (azt ugyanis nehezen tudom elképzelni, hogy az elmúlt 5 évben még nem jutott el hozzájuk a hír). Az ő univerzumukban Magyarország csak az akkori kormány tevékenysége miatt került bajba.

 Krach

Hogy lehetett volna jobb gazdaságpolitikát csinálni az MSZP-SZDSZ kormányok idején? Igen, biztos, ők sem voltak tökéletesek, mint ahogy senki sem az. Érhette volna jobb körülmények között az országot a világgazdasági válság? Elképzelhető. De hogy csak a baloldali kormányzás lett volna egyedül a hibás az IMF hitel felvételéért, azt talán még Zsigó Róbert sem hiszi el. De persze tudjuk, neki csak az a dolga, hogy felolvassa, amit elé tesznek, bármekkora képtelenség is.

 

Szent KoronaKis kitérő: Balsai István fideszes honatya (már nem MDF-es, de még nem alkotmánybíró korában) az IMF hitel felvételének hírére teljes komolysággal állította, hogy a szocialisták elzálogosították a Parlament épületét, a Szent Koronát valamint a nemzet vízkészletét. Amikor pedig egy rádióműsorban rávilágítottak az állításai abszurditására és nem tudott semmilyen érvvel szolgálni, akkor azzal zárta a beszélgetést, hogy

„... ennek így volt hírértéke”.

 

Ez pedig évekkel ezelőtt történt, ezek után miért csodálkoznánk ma Zsigó Róberten.

 

Azért a görögökre térjünk még vissza egy gondolat erejéig. Az is régi szokása a Fidesznek, hogy kitalálnak valamit (esetleg a pártsajtó közreműködésével, mint azt a közelmúltban láthattuk névtelen forrásra való hivatkozás keretében a Bilderberg-csoport, vagy a nagy Sanoma összeesküvés kapcsán), amire aztán pár nap múlva már tényként hivatkoznak. Nézzük tehát a számokat:

Görög és magyar adatok összehasonlítása 2009-2010 

Görögországgal pedig a Fideszen kívül senki nem említette egy lapon 2010 Magyarországát (meg is emlegette mindenki Kósa és Rogán urak akkori „áldásos” tevékenységét).

 

Volt azért vicces része is a sajtótájékoztatónak. Megmosolyogtató az az igyekezet, amikor azt próbálja elhitetni, hogy a kormány külső segítség nélkül szabadult meg az IMF hiteltől, mintha a jóval kedvezőtlenebb kamatozású Állampapír kibocsátás nem hitelfelvétel lenne. És erre még büszke is. Ahogy pestiesen mondják: No comment!

 

Szavazás logóDe a legjobb rész az volt, amikor azt, hogy Nyírbátorban a Fidesz jelöltje kevesebb, mint fele annyi szavazatot kapott, mint az MSZP által támogatott független jelölt, úgy kommentálta, hogy semmi nem változott, mivel egy független jelölt helyett egy új független jelölt kapott bizalmat a zemberektől.

 

Kedves Zsigó úr! Hadd hívjam fel a figyelmét, hogy ha esetleg jövőre az országgyűlési választásokon kapnak majd kevesebb, mint fele annyi szavazatot a Fideszes jelöltek, mint a nyertesek, akkor azért lesz némi változás.

 

Akkor pedig nagyon kíváncsian hallgatnám a sajtótájékoztatóját.

 

Leslie Priest


További hírek

  Hozd magad a Szigeten!
2024. 05. 20. 10:38 hirhatar.hu
  Összművészeti programkavalkád a Dunakanyarban: jön a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó
2024. 05. 17. 15:12 hirhatar.hu
  Legendás szupersztárt, a „pop örökös királynőjét”, valamint megannyi fejlesztést, újítást jelentett be a Sziget
2024. 05. 16. 18:26 hirhatar.hu
  Cserhalmi György is nekiment Vidnyánszkynak Kulka miatt
2024. 05. 12. 10:09 hirhatar.hu
  Kalandozás a Börzsöny nyugati felén
2024. 05. 12. 10:09 hirhatar.hu
  Eladták Kádár János egykori sofőrjének palotáját
2024. 05. 12. 10:08 hirhatar.hu
  Udvaros Dorottyát 22 év után kirúgták a Nemzeti Színházból
2024. 05. 04. 09:41 hirhatar.hu
  Szóval itt van ez a Magyar Péter
2024. 05. 04. 09:41 hirhatar.hu
  Kulka János lett a Nemzet Színésze
2024. 05. 04. 09:41 hirhatar.hu
  Márki-Zay Pétert beperelte a Fidesz-fióka civilszervezet
2024. 04. 29. 17:05 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport