X. KERÜLETI HÍRHATÁR - Kőbánya polgármestere jó portásként viselkedett: időben kapcsolta fel és le a villanyt

X. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2023.04.02.
 Vasárnap
Ma Áron napja van.
Holnap Buda, Richárd napja lesz.
   EUR árfolyam
   380,99 Ft
   CHF árfolyam
   381,85 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 02. 20. 11:40     


Kőbánya polgármestere jó portásként viselkedett: időben kapcsolta fel és le a villanyt
Ma, csütörtökön ismét ülésezett a kőbányai Képviselő Testület. Élő Norbert, a Demokratikus Koalíció képviselője nyílt levélben fogalmazta meg kritikáját a kényelmes többségű fideszes kerület vezetés felé.

Ma, csütörtökön ismét ülésezett a kőbányai Képviselő Testület. Élő Norbert, a Demokratikus Koalíció képviselője nyílt levélben fogalmazta meg kritikáját a kényelmes többségű fideszes kerület vezetés felé. Többek között számon kérte a fejlesztések, a fejlődés hiányát, felrója, hogy a befejezett beruházások az előző ciklusnak köszönhetők. Véleménye szerint a polgármester csak egy jó portás. 2014 októberétől pedig új költségvetést, 10 éves kerület fejlesztési programot és munkahely teremtést sürget, már egy új kerület vezetéstől.


Tisztelt Képviselő Testület! Tisztelt Polgármester Úr!

 

Eltelt majdnem négy év. Mi történt Kőbányán?

 

Évi 20 millió forintért lett jégpálya, egy-két szobor. De valódi innováció, fejlődés nincs. Nincs vízió arra, hogy mitől lesz élhetőbb, gazdagabb Kőbánya és a lakosai.

 

Egyhelyben toporgunk négy éve.

 

Azok a nagyobb fejlesztések valósultak meg, amit a fővárosi önkormányzat még az előző ciklusban elindított. Például a temető előtti körforgalom. Persze az is csak félig van kész.  Úton van a Kis-Pongrácz projekt 2008 óta, hat év után, a kampány végén adják át.

 

A kérdés akkor az, mit adott a Fidesz Kőbányának? Sajnos semmit.

 

Jó portásként kezelték a kerületet, felkapcsolták időben a villanyt, illetve időben lekapcsolták. Nem csak ez a dolga egy polgármesternek.

 

Nem történt meg a sörgyári terület fejlesztése, a volt szánkódombi területre semmi ötletük nincs, nem lett vidámpark, Aquapark, Máv-telep ügyének rendezése, a Törekvés közösségi ház átvétele.

 

Megállt a panelplusz, ökoplusz. A rezsihazugság helyett ez fenntartható, alacsony rezsit eredményezhetett volna. Ma évi majd 20 milliárd forinttal támogatjuk adónkból a Főtávot, hogy működni tudjon. Meddig lesz erre is pénzünk? Az energiaárak nem állnak meg a határon.

 

A MÁV telep ügyében ma előterjesztettek egy kampány rendeletet, hogy tovább tárgyalnak. Ez nem egy nagy teljesítmény. Határozatot hoztunk arról, hogy intenzíven továbbtárgyalnak.

 

Nagy eredményként mondta el polgármester úr, hogy négy év alatt elérték: egy-két épületet lebonthatnak. De mit építettek?

 

Mi akadályozta meg a kényelemes testületi többséggel rendelkező Fideszt, hogy tegyen valami érdemit, hogy legyen valami?

 

A Fidesznek sajnos nincs ötlete, nincs elképzelése, nincsenek jövőbe mutató terveik.

 

Le kell váltani a Fideszt, egy jobb baloldali vezetés kell Kőbányának. Utoljára Andó Sándor polgármestersége alatt fejlődött látványosan Kőbánya. Az a fejlődés, ami 2002-ben elindult Andó Sándor polgármestersége alatt, megállt már 2006-ban, amikor Fidesz-SZDSZ többségű volt a kerület. 2010-től pedig nem történt semmi érdemleges.

 

A kerületi újságban helyeskedik nap, mint nap a Fideszes polgármester, de adott valami többletet nekünk?

 

Nem.

 

Nehéz elmagyarázni a Fidesznek, hogy mi a különbség az építés és a beruházás között. Építés a stadionok építése, beruházás az Audi és Mercedes gyár. Az előbbi egy évig ad munkát, a második hosszútávon felemelkedést és növekedést, munkahelyeket ad az országnak. A rezsicsökkentés egyszeri megoldás, sokáig nem is tartható fenn. Az "elmúltnyolcév" ökoplusz és panelplusz programja hosszútávon oldja meg a rezsicsökkentést.

 

Gyurcsány egyenlő valódi rezsicsökkentés, Orbán egyenlő rezsihazugság.

 

Változtatni kell. A 2014 októberében megválasztandó új polgármesternek sok dolga lesz. Azonnal új költségvetést kell készíteni és támogatni kell a kerület új, 10 éves fejlesztési tervét, és a kerületi vállalkozókat, hogy legyen munkahely.

 

Kőbánya adottságai jobbak, mint Zuglónak. A semmi történés miatt azonban senki nem gondolja azt, hogy inkább ide költözne.

 

A cél egy élhetőbb, fejlődő Kőbánya.

 

A Demokratikus Koalíció ezért fog dolgozni.

 

Bízhatnak bennünk!

 

Élő Norbert

képviselő, Demokratikus Koalíció


 

 


További hírek

  Áprilistól újra jár a fogaskerekű
2023. 03. 31. 10:04 hirhatar.hu
  Civilekkel szövetkezne Donáth Anna most életre hívott egyesülete
2023. 03. 31. 09:52 hirhatar.hu
  Orgiára hívta Schadl későbbi vádlott társát
2023. 03. 22. 19:50 hirhatar.hu
  Imatermeket nyitott a Corvinus Egyetem
2023. 03. 22. 19:50 hirhatar.hu
  Lánczi András és Orbán Viktor, avagy Magyarország vége
2023. 03. 22. 19:50 hirhatar.hu
  A magyar világsztár férje után nyomoz a rendőrség hűtlen kezelés vádjával
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Feltárult Hosszú Katinka titka
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Lovagkeresztet kapott a „lúgosorvost” mentegető orvos
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Nyomoz a rendőrség a Szálasi-emlékmű miatt
2023. 03. 12. 16:43 hirhatar.hu
  Brutálisan elszabadulhatnak az árak májustól
2023. 03. 12. 16:43 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport