. Ma Ervin napja van.
Összefogás Kőbányán is: közös kitelepülést tartottak a demokratikus ellenzéki pártok
2014-01-18 11:47:05
Összefogás Kőbányán is: közös kitelepülést tartottak a demokratikus ellenzéki pártok

Összefogás Kőbányán is: közös kitelepülést tartottak a demokratikus ellenzéki pártok

Tegnap - 2014. január 17-én - a demokratikus ellenzéki összefogás első közös kitelepülésére került sor a budapesti 9. választókerületben (Kőbánya - Kispest). A szövetség valamennyi pártja - MSZP, Együtt 2014, Demokratikus Koalíció, Párbeszéd Magyarországért és Liberálisok - képviseltette magát az akción.


Péntek délután nagyobb tömegre lehetett figyelmes a kőbányai Kőrösi Csoma sétányon az arra látogató. Történt, hogy az MSZP X. kerületi szervezete kitelepülést szervezett és nem mulasztotta el meghívni a demokratikus ellenzéki összefogás pártjainak választókerületi szervezeteit sem.

 

Az MSZP részéről találkozhattunk többek között Lakatos Béla kerületi elnökkel, Somlyódi Csaba és dr. Csicsay Claudius Iván önkormányzati képviselőkkel, majd 15.00 körül a Határ úti kitelepülésről megérkezett Burány Sándor (MSZP), az Összefogás X-XIX. kerületi országgyűlési képviselő jelöltje is.

 

Az összefogásban résztvevő többi párt választókerületi elnökei és tagjai is megjelentek, így az Együtt-PM-től Bányai T. Péter, a Demokratikus Koalíció részéről Patay-Papp Judit Vivien és a Liberálisoktól Tóth Zoltán.

Az ellenzéki összefogás pártjai

A résztvevők kisebb-nagyobb csoportokban beszélgettek egymással és a választópolgárokkal. Tapasztalataink szerint nem csak idősek álltak meg néhány szót váltani a politikusokkal, önkéntesekkel. Fiatalok is szép számmal érdeklődtek, fogadták el a szóróanyagokat.

 

Az alapvetően jó hangulatú kitelepülésen szomorú történeteket is hallhattunk. Egy hölgyet a téli kilakoltatási moratórium alatt költöztették ki önkormányzati lakásából, jelenleg az erdőben él gyermekeivel. Egy középkorú férfi pedig arról számolt be, hogy aznap még nem evett és nem tudja kiváltani a szívgyógyszerét. (Végül utóbbit sikerült megoldani.) A jelen lévő önkormányzati képviselők az érdemi segítség nyújtás lehetőségeiről bizalmasan beszélgettek a panaszosokkal.

 

Úgy tudjuk, hogy az elkövetkező hetekben a kerület több pontján is találkozhatunk az Összefogás közös akcióival, utca fórumaival és kitelepüléseivel.


Az eseményről készült fotókat képgalériánkban tekinthetik meg.

 

ÉJ


Címlapkép forrás: buranysandor/facebook

Utoljára frissítve: 2014-01-18 12:11:54

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>