. Ma Ervin napja van.
A magyar piac új szereplőjének számító Kalumba gin
2020-06-21 12:47:37
A magyar piac új szereplőjének számító Kalumba gin

A magyar piac új szereplőjének számító Kalumba gin

A cikkben a Kalumba gin sajátosságainak a részletezését követően két gintípust is megmutatunk, majd a bejegyzés harmadik felében egy gyömbér-, illetve tonikreceptet is megmutatunk.


A Kalumba Madagascar Spiced gin jellemzői

 

Egy új generációs fűszeres ginről beszélhetünk az esetében, amit aszalt fügén érlelnek. Az elnevezését a kalumba gyökérről, a világon gyakorlatilag az elsők között feljegyzett gyógynövényről kapta. Közepesen testes italnak számít.

 

Amikor megkóstoljuk, akkor a citromosság, a frissesség, az izgalmas fűszerek játéka, valamint a borókás balzsamos jelleg rétegekben lesz tapasztalható. Az előállítása egyébként itt Magyarországon történik, egész pontosan a kecskeméti Zwack Párlat manufaktúrában. Ahol történetesen mesterien bánnak az ital karakterét meghatározó, tizenhétféle, Madagaszkárról és Afrikából származó, vadon termő fűszernövénnyel.


Amit a Kalumba Madagascar White ginről tudni érdemes

 

A Kalumba Madagascar White gin jellegét tekintve főként a fentebb bemutatott Kalumba Spiced citrusos változatának felel meg. Egy lenyűgözően tiszta, dry ginnek számít, aminek a friss és citrusos karakteréről a kubebabors, valamint a citromnád gondoskodik. Ehhez jön még hozzá az a kifinomult fűszeresség, ami valósággal rabul ejti az ital kóstolóját. Érdemes még megemlíteni vele kapcsolatban, hogy a készítéséhez nem kevesebb, mint húszféle gyógy- és fűszernövény lepárlását végzik. Ezen fűszernövények között ott van többek között a narancshéj, citrus mirtusz, rózsabors, koriander, curacaohéj, valamint a Kalumba Madagascar Spiced gin kapcsán már emlegetett kalumbagyökér is.


Különleges gyömbér- és tonikrecept ízletes gin felhasználásával

 

A gyömbér alapjául 4 cl Kalumba Madagascar Spiced ginre lesz szükségünk. Ehhez fog még kelleni gyömbér a feltöltéshez, továbbá egy gerezd lime. Az elkészítése szerencsére nem túl bonyolult. Elsőként egy pohárba kell mérnünk a gint, lehetőség szerint sok jég kíséretében. Amikor ez megvan, akkor töltsük fel a gyömbérrel, és keverjük át finoman. Végezetül csavarjuk bele a gerezd lime-ot, és már fogyaszthatjuk is.

 

A tonik receptje is hasonló, ott az alapunk 4 cl Kalumba Madagascar White gin legyen. Ezt most tonikkal töltsük fel, majd pedig jöhet a lime facsarása és a keverés. Ennyire egyszerű tehát az elkészítés, gyakorlatilag percek alatt meglehetünk vele.

Mindkét receptet nyugodtan kipróbálhatjuk a nyáresti partik során, hogyha könnyed és különleges ízélményre vágyunk.

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>