X. KERÜLETI HÍRHATÁR - Villámgyors kátyúzás Orbán Ráhel esküvőjére

X. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2024.04.13.
 Szombat
Ma Ida napja van.
Holnap Tibor napja lesz.
   EUR árfolyam
   391,76 Ft
   CHF árfolyam
   402,25 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 09. 05. 20:30     


Villámgyors kátyúzás Orbán Ráhel esküvőjére
Mindenekelőtt sok boldogságot szeretnék kívánni az ifjú párnak (ha nem gond, nászajándékot most nem küldenék, legyen elég az útfelújítás összegének az én adóforintjaimra eső része), és engedjék meg, hogy kifejezzem afeletti örömömet, hogy a násznépnek is kellemes, zötykölődés mentes útja lesz a lagziba menet.

A hvg.hu munkatársai körülbelül két hete szerették volna megnézni a Tiborcz család tanyáját, ahol Orbán Ráhel és Tiborcz István lagziját tartják. Mint az újságírók megírták, az oda vezető út kátyúkkal volt teli, ám ennek most vége. A héten ugyanis megjelentek a közútkezelő munkatársai, hogy rendbe tegyék az egyébként több évtizede elhanyagolt állapotú utat.


A helyiek elmondása szerint, mivel Tükröspusztán senki más nem lakik, csak Tiborczék, egyértelműnek látszik, hogy az útfelújítást a kormányfő lányának férjhezmenetele indokolja.


A hvg.hu megkeresésére a Magyar Közút Zrt. azt a tájékoztatást adta, hogy mivel a 650 méteres útszakaszt a helyiek használják, a vagyonkezelő, a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) – amely a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium háttérintézménye – úgy döntött, hogy átadja azt Csabdi önkormányzatának. Egy-egy ilyen átadás előtt pedig szokás bizonyos munkákat elvégezni az adott útszakaszon, pl. kátyúk megszüntetése, bokorirtás, padkakaszálás. Az 1,637 millió forintba kerülő munkálatokat augusztus 30-án rendelte meg a KKK a közútkezelőtől.


Mindenekelőtt sok boldogságot szeretnék kívánni az ifjú párnak (ha nem gond, nászajándékot most nem küldenék, legyen elég az útfelújítás összegének az én adóforintjaimra eső része), és engedjék meg, hogy kifejezzem afeletti örömömet, hogy a násznépnek is kellemes, zötykölődés mentes útja lesz a lagziba menet. Vagy, ahogy azt a kiérdemesült „álamfő” Schmitt Pál mondta annak idején: „Ami jár, az jár!” Hiszen ha egy Zsiga Marcellnek (aki ugyebár csak alpolgármester) lehet épp a házáig aszfaltozni az utcát, akkor az a minimum, hogy a főnök lányának lakodalmára vezető út is rendben legyen.


Néhányan talán nosztalgiát is érezhetnek a hír hallatán, hiszen régen, az átkosban volt ilyenekre példa, amikor egy magas beosztású főelvtárs látogatása adott okot a környezet villámsebes rendbetételére, persze szigorúan csak arra, amerre a főelvtárs útja vezetett.


Arra azért kíváncsi lennék, mi történt volna, ha miniszterelnöksége idején mondjuk Gyurcsány Ferenc egyik gyermekének házasságkötése alkalmából történt volna hasonló hirtelen útrendbetétel. Azt hiszem, nem vetem el a sulykot, ha úgy gondolom, hogy óriási Fideszes tüntetéshullám, az erkölcsi felháborodástól elfúló hangú Fideszes szóvivők által félóránként tartott sajtótájékoztatók és az eset éveken át tartó felhánytorgatása (amik mellesleg teljesen jogosak lettek volna, csakúgy, mint most).

Térképrészlet

Persze az is elképzelhető, hogy szó sincs ilyesmiről és csak én vagyok rosszmájú. Mindössze annyi történt, hogy a véletlenek furcsa összjátéka miatt jutott pont most, közvetlenül a lagzi előtt a KKK eszébe, hogy ezt a több évtizede elhanyagolt utat át kellene adni az önkormányzatnak, ami ugye az előzetes rendbetétellel jár az adófizetők pénzéből. Hogy melyik variáció az életszerűbb 2013 Magyarországán, azt mindenki döntse el maga.


Leslie Priest


Képek: hvg.hu, nona.net


További hírek

  Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
2024. 04. 09. 19:50 hirhatar.hu
  Romos, penészes cserelakást ajánlott a MÁV a mini-Dubaj helyett
2024. 04. 04. 17:38 hirhatar.hu
  Karsai Dániel befejezi ügyvédi tevékenységét és kilép a Budapesti Ügyvédi Kamarából
2024. 04. 04. 17:38 hirhatar.hu
  A Kúrián is győzött, mégsem jut hozzá a kétmilliárdhoz
2024. 04. 04. 17:38 hirhatar.hu
  Közös EP- és fővárosi listát állít az MSZP, DK és Párbeszéd
2024. 03. 28. 21:01 hirhatar.hu
  Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
2024. 03. 28. 21:01 hirhatar.hu
  Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
2024. 03. 28. 21:01 hirhatar.hu
  A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
2024. 03. 26. 18:23 hirhatar.hu
  Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
2024. 03. 22. 12:58 hirhatar.hu
  A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
2024. 03. 22. 12:57 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport