X. KERÜLETI HÍRHATÁR - Robotkedvencek – programozható játékok a gyerekszobában

X. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2023.04.02.
 Vasárnap
Ma Áron napja van.
Holnap Buda, Richárd napja lesz.
   EUR árfolyam
   380,99 Ft
   CHF árfolyam
   381,85 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2021. 01. 18. 20:04     


Robotkedvencek – programozható játékok a gyerekszobában
Korunk – de talán minden koré - legújabb kihívása a szülőké: felkészíteni a gyereket arra, amit még mi is csak tanulunk. A tudomány és a technológia folyamatosan fejlődik.

Amellett, hogy felnőttként is szeretnénk lépést tartani, nem egyszerű kimazsolázni a sok újdonságból, hogy mi is az, ami a gyereknek hasznára válik, miközben a szellemi és lelki fejlődésére pozitívan hat. Jó lenne, ha használható programozási alapismereteket szerezne, ám mégsem ülhet a csemete egész nap a számítógép előtt. Kiváló megoldás lehet például, ha programozható játékokat szerzünk be. 

 

Mit fejlesztenek a programozható játékok?

 

A játékokat úgy fejlesztették, hogy minden korosztály megtalálja köztük a neki valót. Az egyszerűbb, érintésre utasításokat végrehajtó kisállatok a kisebbek (3-4 évesek) kedvencei lesznek. A nagyobbak már összetettebb feladatokat tudnak programozni a játékaikba. Az építős vagy útvonal-kijelölős játékokkal fejlődik a térlátás mellett az előrelátás is. A gyerek megtanulja általuk, hogy ahhoz, hogy bizonyos eredményt elérjen, milyen apróbb lépések egymásutánjára van szükség. Így a kombinációs készsége is fejlődik.

 

Ki gondolná, hogy egy gyerekjátékkal két legyet is üthet egy csapásra?

 

Már a legkisebbek számára is készülnek olyan interaktív, programozható játékok, amelyek amellett, hogy alapvető programozási ismereteket tanítanak, még akár házi kedvencként is funkcionálhatnak. Ha már hallottad a gyermeked szájából a rettegett mondatot: „kutyát/cicát akarok”, de épp nincs lehetőséged arra, hogy élő állatot tarts otthon, kiváló pótlék lehet egy robotkutya. Egyszerű utasításokkal irányítható: ha egy ujjal érnek hozzá, jobbra és balra, ha két ujjal, pedig előre halad.

 

Egy kicsit idősebbek pedig az őskorba utazhatnak vissza egy robotdínó hátán. A dínót már meg lehet tanítani arra, hogy merre menjen. Menet közben pedig izgalmas nyomon követni azt, hogy sikerült-e a kívánt útvonalra programozni. 

 

Programozható játékok kis építészeknek

 

A tárgyak mozgatására is alkalmas robot az építési és bontási folyamatokban lesz a gyermek játszótársa. A 150-féle programozható mozdulattal ellátott robot szinte megunhatatlan. A hozzá járó kártyák segítségével pedig ellenőrizni lehet, hogy a robot minden mozdulatában azt teszi-e, amire programozta a gyerek. Talán mindannyiunk nevében üzenhetem innen a fejlesztőknek: hasonló robotot kérnek a szülők a következő karácsonyra, beprogramozható összerakodó funkcióval.

 

Szintén az iskolás korosztály kedvelt játéka a rajzoló robot, amelyet számítógépről vagy tabletről is irányíthatunk. A megadott feltételek alapján a robot itt egy A4-es vagy annál nagyobb rajzot készít el. A kézzelfogható eredmény élményével fog gazdagodni a gyermekünk.


További hírek

  Áprilistól újra jár a fogaskerekű
2023. 03. 31. 10:04 hirhatar.hu
  Civilekkel szövetkezne Donáth Anna most életre hívott egyesülete
2023. 03. 31. 09:52 hirhatar.hu
  Orgiára hívta Schadl későbbi vádlott társát
2023. 03. 22. 19:50 hirhatar.hu
  Imatermeket nyitott a Corvinus Egyetem
2023. 03. 22. 19:50 hirhatar.hu
  Lánczi András és Orbán Viktor, avagy Magyarország vége
2023. 03. 22. 19:50 hirhatar.hu
  A magyar világsztár férje után nyomoz a rendőrség hűtlen kezelés vádjával
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Feltárult Hosszú Katinka titka
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Lovagkeresztet kapott a „lúgosorvost” mentegető orvos
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Nyomoz a rendőrség a Szálasi-emlékmű miatt
2023. 03. 12. 16:43 hirhatar.hu
  Brutálisan elszabadulhatnak az árak májustól
2023. 03. 12. 16:43 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport