X. KERÜLETI HÍRHATÁR - Nyílt levél Szigetvári Viktorhoz és Tóbiás Józsefhez

X. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2023.04.02.
 Vasárnap
Ma Áron napja van.
Holnap Buda, Richárd napja lesz.
   EUR árfolyam
   380,99 Ft
   CHF árfolyam
   381,85 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 09. 13. 12:40     


Nyílt levél Szigetvári Viktorhoz és Tóbiás Józsefhez
"Ez után van képetek kijelenteni, hogy „Gyurcsány Ferenc saját maga politikai rehabilitációját elébe helyezte pártja érdekeinek” és ezért nincs megállapodás? ... Ti vagytok azok, akik saját magatok rehabilitálását mindenek elé helyezitek. És még korszakváltásról meg megújulásról papoltok. Szégyelljétek magatokat!"

Az alábbiakban leközöljük Borka-Szász Tamás, a Demokratikus Koalíció politikusa, csepeli önkormányzati képviselője által saját közösségi oldalán közzétett nyílt levelét - változtatás nélkül, a szerző hozzájárulásával. Tesszük ezt azért, hogy mi is elősegíthessük a két címzetthez, Szigetvári Viktorhoz és Tóbiás Józsefhez való eljuttatását és mert úgy gondoljuk, hogy a nyílt levélben írtak a demokratikus ellenzéki oldalon mindenkire taroznak.

Tisztelt Uraim!


Nálam most telt be a pohár, és szerintem nem vagyok egyedül.

 

Kedves Viktor!


Lehet kábítani a közönséget azzal, hogy a pártod „mindent megtett” a DK-val való megállapodás érdekében, csak éppen ordító hazugság.


Az E14 megalakulása óta (melynek politikai stratégiáját a te kezed is írta) nyíltan érzékelteti, hogy Gyurcsány Ferenc és a DK büdös neki. Az MSZP-vel kötött tűzszüneti megállapodásotok után a DK együttműködési tárgyalásra hívott benneteket, mely levélre pártod még csak nem is válaszolt. Az a párt, aminek a nevében büszkén az „együtt” szó szerepel.

Ha te mindent megtettél, ha nálad a „minden” szó ezt jelenti, akkor kezdek komolyan kétségbe esni, hiszen állítólag te a kormányváltásáért is mindent megtennél...

Szigetvári Viktor (Együtt 2014)

Különösen hiteles ez a távolságtartás és hozzáállás tőled, aki a baloldalon nyakig benne volt a 2006-os kampányban, és előtte és utána is tevékenyen segítette a Gyurcsány kormányok munkáját (és az elvégzett munkájáért felvette tisztes díjazását). Aki, ha jól megy a baloldalnak, akkor belép az MSZP-be, ha pedig máshol lát pályát nyílni, akkor kilép onnan és átigazol a „korszakváltókhoz”. Aki buzgó ellenzéki, de cége szívesen elfogadja a fideszes önkormányzatok és intézményeik megbízásait is, mert hát valamiből ugye élni kell.

 

Kedves József!


Ismerve az MSZP által a DK felé tett politikai diktátumot, lehet etetni a baloldali szavazókat azzal, hogy az MSZP mindent megtett a DK-val való megállapodás érdekében. Ennyi erővel azt is megpróbálhatnád beadni nekünk, hogy Trianon egy méltányos szerződés volt.

Neked jutott az a „hálás” feladat (de te vállaltad), hogy végighaknizd a médiát ezekkel a hazug mondatokkal. Szemet szúró volt a kínlódásod, látni a szavaid és a gesztusaid közt feszülő ellentétet, hogy mennyire nem hittél magad sem abban, amit mondasz.

Tóbiás József (MSZP)

Különösen hiteles ez a távolságtartás és hozzáállás tőled, aki vezető politikusként csináltad végig az elmúlt nyolc évet. Nem emlékszünk arra, hogy látványosan egyetlen pozíciódról is lemondtál volna, mert annyira nem értettél egyet az akkori szocialista kormányok politikájával.

 

Kedves Viktor és József!

 

Ez után van képetek kijelenteni, hogy „Gyurcsány Ferenc saját maga politikai rehabilitációját elébe helyezte pártja érdekeinek” és ezért nincs megállapodás?

Pont fordítva: ti hiszitek azt, hogy Gyurcsány Ferenc magatokról történő lerúgásával tiszta lapot tudtok nyitni a baloldalon és kövér piros pontokat tudtok szerezni a semleges nézőknél.

Ti vagytok azok, akik saját magatok rehabilitálását mindenek elé helyezitek.

 

És még korszakváltásról meg megújulásról papoltok.

Szégyelljétek magatokat!

 

Ahol ilyen dolgok megtörténhetnek, ahol felelős pártpolitikusok szájából ilyen kijelentések elhangozhatnak, ott erkölcsi és morális téren igen komoly gondok vannak.

 

Rossz hírem van: nem lehet egyszerre szűznek maradni és utódokat nemzeni. Nem lehet kiszolgálni a nyolc évet majd úgy csinálnotok, mintha ott sem lettetek volna. Nem lehet dicsekedni a nyolc év beruházási eredményeivel és egyúttal megtagadnotok annak a kormánynak a vezetőjét (minisztereit és államtitkárait pedig nem). Nem lehet baloldalinak vallani magatokat, ha közben baloldali demokratáktól tagadjátok meg a legalapvetőbb baloldali értéket, a szolidaritást és a kiállást a bántott mellett.

 

Komolyan elhiszitek, hogy ezt a ez egészet az értelmesen gondolkodó baloldali szavazók nem veszik észre? Hogy nem látnak át a szitán? De igen. És mikor egyre csak ilyeneket látnak a mi oldalunkon, akkor egy részük elkomorul. Másik részük helyettetek szégyelli magát. Harmadik részüknek pedig szimplán forog a gyomra.

De persze szemrebbenés nélkül elvárnátok, hogy a baloldali szavazók (benne a DK hívei) dalolva rátok szavazzanak, mert „ezt kívánja a haza érdeke”. Nem kéne szégyenlősködni, és legfőképpen hülyíteni őket: inkább a ti érdeketek kívánja ezt.

 

A történelemben sok példa volt arra, hogy egy számbelileg kisebb és esélytelenebb csapat legyőzte a túlerőben lévő sereget. Ennek azonban volt egy fontos előfeltétele: a gyengébb csapatnak morálisan nagyon rendben kellett lennie! Ha e csapat minden tagja kész volt feltétel nélkül bízni a másikban, küzdeni a másikért, megvédeni őt és feláldozni érte az életét, akkor legalább esélyük volt a sikerre.

Ott nem fordulhatott elő, hogy a csata megkezdése előtt egymást kaszabolják vagy a csapat egy részét hazaküldjék, hogy rátok nincs szükség. Az ilyen sereg ugyanis súlyos vereségre van ítélve, mielőtt még az ütközet egyáltalán elkezdődött volna.

 

Kedves József és Viktor!

 

Még mindig nincs késő. Még lehet rendezni a sorokat és a fejekben lévő zavaros gondolatokat. De minden ilyen megszólalásotok, minden ilyen megnyilvánulásotok csak tovább porlasztja a kormányváltás esélyét, csak még jobban elidegeníti pártjaitoktól a DK szavazóit.

Pedig Orbán elzavarásához ránk is szükség van.

 

Már ha persze a kormány- és korszakváltást tényleg komolyan gondoljátok.

 

Tisztelettel,

 

Borka-Szász Tamás


Forrás: facebook/com/tamas.borkaszasz

Képek: Csepeli Demokratikus Koalíció, atv.hu, mszp.huTovábbi hírek

  Áprilistól újra jár a fogaskerekű
2023. 03. 31. 10:04 hirhatar.hu
  Civilekkel szövetkezne Donáth Anna most életre hívott egyesülete
2023. 03. 31. 09:52 hirhatar.hu
  Orgiára hívta Schadl későbbi vádlott társát
2023. 03. 22. 19:50 hirhatar.hu
  Imatermeket nyitott a Corvinus Egyetem
2023. 03. 22. 19:50 hirhatar.hu
  Lánczi András és Orbán Viktor, avagy Magyarország vége
2023. 03. 22. 19:50 hirhatar.hu
  A magyar világsztár férje után nyomoz a rendőrség hűtlen kezelés vádjával
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Feltárult Hosszú Katinka titka
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Lovagkeresztet kapott a „lúgosorvost” mentegető orvos
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Nyomoz a rendőrség a Szálasi-emlékmű miatt
2023. 03. 12. 16:43 hirhatar.hu
  Brutálisan elszabadulhatnak az árak májustól
2023. 03. 12. 16:43 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport