X. KERÜLETI HÍRHATÁR - Milyen nemkívánatos jelenségeket okozhat a pára az építkezéseknél?

X. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2023.04.02.
 Vasárnap
Ma Áron napja van.
Holnap Buda, Richárd napja lesz.
   EUR árfolyam
   380,99 Ft
   CHF árfolyam
   381,85 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 12. 11. 10:20     


Milyen nemkívánatos jelenségeket okozhat a pára az építkezéseknél?
Sokan hajlamosak megfeledkezni arról, mekkora károkat is tud okozni a pára jelenléte építkezéseknél vagy felújításoknál. Éppen ezért foglalkozunk a témakörrel kiemelten a bejegyzés keretei között.

Első körben rámutatunk az építési nedvesség és a pára jelenlétének a veszélyeire. Majd pedig arra irányítjuk rá a fókuszt, hogy miként tudjuk megelőző jelleggel kiiktatni úgymond a pára jelenlétét építkezési vagy felújítási környezetben.

 

Amikor építkezünk vagy felújítunk, számoljunk az építési nedvességgel is

 

Amikor építkezést vagy felújítást végzünk, akkor az épületbe akaratlanul is bejuttatunk különféle nedvességforrásokat. Elvégre az alkalmazott technológiák, a falazás, a vakolás vagy például a festés eredményes kivitelezése elképzelhetetlen víz nélkül.

 

Azzal pedig mindenképp számolni kell, hogy az építési munkálatokkal együtt ez a nedvesség nemcsak bejut a falak közé, hanem közvetetten ott is marad. Méghozzá pára formájában, jelentősen befolyásolva ezáltal az épületen belül uralkodó levegő minőségét.

 

A pára jelenlétének a figyelmen kívül hagyása később komoly problémákhoz is vezethet

 

A legtöbb iparági javaslat szerint alsó hangon egy teljes év szükséges ahhoz, hogy egy felújított vagy frissen felújított épület teljesen ki tudjon szellőzni. Persze ne legyenek illúzióink, ennyi ideje gyakorlatilag senkinek nem lesz a költözésre.

 

Márpedig, ha a pára tartósan ott marad a falak között, azzal igencsak negatív folyamatok indulhatnak el. A frissen épített vagy felújított épület eleve hátránnyal indul, később pedig még rosszabb lesz a helyzet.

 

A falak között tartósan megmaradó pára ugyanis közepes időtávban is előidézheti a penész megjelenését. Ennek pedig esztétikai és élettani szempontból is nemkívánatos következményei lehetnek.

 

Persze nem feltétlenül kell megvárni azt, hogy ezek a folyamatok akaratlanul is végbe menjenek. Sokkal célravezetőbb elébe menni a dolgoknak és proaktívan törekedni a megelőzésre.

 

Így lehet elejét venni a pára következményeinek építkezéseknél és felújításoknál

 

Az építési nedvesség, illetve a következményeként kialakuló pára kiiktatása végett a leghatékonyabb megoldást a párátlanító készülék alkalmazása jelentheti. Annál is inkább, mivel ezekből az eszközökből már kimondottan ipari célokra alkalmas változatok beszerzésére is adott a lehetőség.

 

Nagy előnye egy-egy ilyen párátlanító berendezésnek, hogy viszonylag alacsony működtetési költségek mellett is hatékonyan képesek a pára eloszlatására. Ráadásul a működésük szinte észrevehetetlen, és egyáltalán nem hátráltatja a projekt előrehaladását.

 

Különösen akkor javasolt erőteljesen a párátlanító alkalmazása, hogyha az építkezést vagy a felújítást az ideálistól eltérő időjárási körülmények között kell megoldani. Legyen tehát az idő bármennyire hideg és csapadékos, magát az épületet hatékonyan tudjuk mentesíteni a párától.


További hírek

  Áprilistól újra jár a fogaskerekű
2023. 03. 31. 10:04 hirhatar.hu
  Civilekkel szövetkezne Donáth Anna most életre hívott egyesülete
2023. 03. 31. 09:52 hirhatar.hu
  Orgiára hívta Schadl későbbi vádlott társát
2023. 03. 22. 19:50 hirhatar.hu
  Imatermeket nyitott a Corvinus Egyetem
2023. 03. 22. 19:50 hirhatar.hu
  Lánczi András és Orbán Viktor, avagy Magyarország vége
2023. 03. 22. 19:50 hirhatar.hu
  A magyar világsztár férje után nyomoz a rendőrség hűtlen kezelés vádjával
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Feltárult Hosszú Katinka titka
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Lovagkeresztet kapott a „lúgosorvost” mentegető orvos
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Nyomoz a rendőrség a Szálasi-emlékmű miatt
2023. 03. 12. 16:43 hirhatar.hu
  Brutálisan elszabadulhatnak az árak májustól
2023. 03. 12. 16:43 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport