X. KERÜLETI HÍRHATÁR - Hüllők és halak költöztetése

X. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2023.04.02.
 Vasárnap
Ma Áron napja van.
Holnap Buda, Richárd napja lesz.
   EUR árfolyam
   380,99 Ft
   CHF árfolyam
   381,85 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2021. 01. 18. 19:57     


Hüllők és halak költöztetése
A költözés akkor is nagyon stresszes folyamat, ha nincsenek kis kedvenceink, és csak tárgyakat kell egyik helyről a másikra költöztetnünk. Akkor azonban különösen embert próbáló a dolog, ha ebben az amúgy is feszültségekkel teli időszakban még arra is külön figyelni kell, hogy a kisállataink a lehetőségekhez képest a lehető legkisebb mértékben szenvedjék meg a lakhelyváltást.

Hüllők igényei költöztetés során

 

A hüllők különösen érzékeny jószágok, akik nem igazán kedvelik a változásokat. A költöztetés azonban igen nagy változás, ezért célszerű őket időben felkészíteni, hogy a költözködés zavara ne okozzon náluk egészségügyi problémákat.

 

Ennek érdekében már jó néhány nappal a költözés előtt készítsük oda számukra a szállítódobozt, amiben a költöztetés során majd tartózkodniuk kell. Így megismerhetik az eszközt, és az utazás jó eséllyel komfortosabban fog telni egy már ismert dobozban, mintha egy ismeretlen eszközben utaztatnánk őket.

 

Az utazás során természetesen a megfelelő hőmérséklet fenntartása szintén elengedhetetlen, vagyis hűtő vagy fűtő eszközökről időben, még a költözést megelőzően gondoskodnunk kell.

 

Halak költöztetése

 

Ha a filmekből indulunk ki, a halak költöztetése nem egy nagy falat, hiszen csak egy csapvízzel töltött nejlonzacskóra lenne ehhez szükségünk, aminek a tetejét becsomózzuk, és már szállíthatóak is az uszonyos barátaink. Hacsak nem ötpercnyire költözünk az előző lakhelyünktől, akkor ezt felejtsük el.

 

A halak költöztetése közel sem ennyire egyszerű, hiszen nem jó ötlet sima csapvízben szállítani őket, ugyanis nagyon fontos a víz megfelelő minősége, emellett zacskó helyett lehetőleg akváriumi halak szállítására tervezett szállítódobozt válasszunk. Az akváriumban költöztetés közel sem a legjobb ötlet, de ha nincs más választásunk, akkor nagyon odafigyelve így is megoldható a halaink költöztetése.

 

Ehhez elsősorban csökkentsük az akvárium vizét nagyjából a felére, és vegyük ki belőle az elektromos berendezéseket, melyek a szállítás során kárt tehetnek az üvegben. Hogy ne fröcsköljön ki a víz, természetesen érdemes letakarni az akváriumot, de hosszabb szállítás esetén ajánlott párszor kinyitni, hogy a halaink friss levegőhöz juthassanak.

 

Költöztetés előtt a halakat a hüllőkhöz hasonlóan nem árt felkészíteni az utazásra. Ez halak esetében annyit jelent, hogy a költözést megelőző két napban már ne etessük a halakat, a vizüket igyekezzünk annyira tisztán tartani, amennyire csak lehetséges, és szállítás során se etessük őket.

 

Ha pedig az új helyre értünk, cseréljük le az akvárium vizét, üzemeljük be a szűrő, a levegőztető és a hűtő-fűtő berendezéseket, és meg is etethetjük a halakat.

 

Amennyiben te is éppen költözés előtt állsz, és a feladatok egy részét profi csapatra bíznád, hogy jobban tudj a kedvenceid szükségleteire koncentrálni a költöztetés során, vedd fel a kapcsolatot a Visszuk.hu csapatával, nem fogod megbánni!


További hírek

  Áprilistól újra jár a fogaskerekű
2023. 03. 31. 10:04 hirhatar.hu
  Civilekkel szövetkezne Donáth Anna most életre hívott egyesülete
2023. 03. 31. 09:52 hirhatar.hu
  Orgiára hívta Schadl későbbi vádlott társát
2023. 03. 22. 19:50 hirhatar.hu
  Imatermeket nyitott a Corvinus Egyetem
2023. 03. 22. 19:50 hirhatar.hu
  Lánczi András és Orbán Viktor, avagy Magyarország vége
2023. 03. 22. 19:50 hirhatar.hu
  A magyar világsztár férje után nyomoz a rendőrség hűtlen kezelés vádjával
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Feltárult Hosszú Katinka titka
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Lovagkeresztet kapott a „lúgosorvost” mentegető orvos
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Nyomoz a rendőrség a Szálasi-emlékmű miatt
2023. 03. 12. 16:43 hirhatar.hu
  Brutálisan elszabadulhatnak az árak májustól
2023. 03. 12. 16:43 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport