X. KERÜLETI HÍRHATÁR - Csak arrogáns válaszra telik a kormánypárttól a Pető Intézet kapcsán (is)

X. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2023.12.08.
 Péntek
Ma Mária napja van.
Holnap Natália napja lesz.
   EUR árfolyam
   382,59 Ft
   CHF árfolyam
   405,63 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 09. 18. 21:05     


Csak arrogáns válaszra telik a kormánypárttól a Pető Intézet kapcsán (is)
Az azért látszik, hogy a Fidesz tanult a 2002-ben elveszített választásokból és mivel rájöttek, hogy a fent említett pökhendiségükön és arroganciájukon úgysem tudnak változtatni (sőt), ezért inkább a könnyebb utat választották és – többek között – átrajzolták a választókerületek határait. Bele sem merek gondolni, hogy mekkora lenne az arcuk, ha ne adj’ Isten 2014-ben ismét nyernének.

Sokan gondolták úgy 2002-ben, hogy a Fidesz választási vereségében komoly szerepet játszott a soraikban és holdudvarukban tapasztalható mérhetetlen pökhendiség és arrogancia. Hogy csak egy, de annál szemléletesebb példát hozzak, gondolom mindenki emlékszik még Simicska Lajos elhíresült mondatára: „Mindenkinek állampolgári joga hülyének lenni”, amit a Kaya Ibrahim-ügy kapcsán fejtett ki (ebben mellesleg olyannyira igaza volt, hogy a fideszesek az óta is szorgalmasan gyakorolják ezt a jogukat).


Mindez a tegnapi napról jutott eszembe, amikor több olyan esemény is történt, ami ismét azt a kérdést vetette fel, hova tud még süllyedni az ország Orbán Viktor uralma alatt.


1. A 444.hu riportere annak próbált utánajárni, hogy miközben például épp a múlt héten döntött úgy a kormány, hogy 9,6 milliárd forintot biztosít a szombathelyi Haladás stadion és sportcsarnok létesítésére, vajon a kormánypárti képviselők


„Miért nem szavazták meg tegnap a Pető intézet 500 millió forintját?”


A kérdésre adott válaszában Harrach Péter a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője kifejtette, hogy:


„A stadion is az egészségügy része.”

 

Az elmúlt három és fél évben ugyan rengeteg cinikus mondat hangzott el a kormánypárti képviselők szájából, de azt hiszem, ez mindenképpen dobogós helyezést érdemel.

Harrach Péter

Kínálná magát az alkalom, hogy (ha már a KDNP egyik vezetőjéről van szó) megemlítsem a krisztusi szeretetet, vagy a nehéz sorsúak és az elesettek keresztényi megsegítését, de nem teszem, mert azt gondolom, hogy egy ilyen mondat bármely jó érzésű embert mélyen felháborít, mindenféle vallási tartalom nélkül is. Mindössze néhány napja említettem, hogy a Fidesz-KDNP soraiban az elveket bármikor felülírja a párthűség, nem is gondoltam volna, hogy ilyen hamar adják újabb szemléletes példáját az általam korábban leírtaknak. Mindenesetre tiszta szívemből kívánom, hogy Harrach képviselő úrnak minden családtagja és rokona egészséges legyen, és soha ne kerüljön sor arra, hogy ilyen mondatokkal kelljen szembesülnie.


2. Az ATV újságírója tegnap megkérdezte Selmeczi Gabriellától, hogy egy 2 perc 42 másodperces sajtótájékoztatóban miért mondta tizenegyszer Bajnai Gordon és hétszer Kis Görbe nevét? A szenátorasszony a kérdést úgy kívánta megválaszolni, hogy visszakérdezett:


„Ön újságírónak tartja magát?”

Selmeczi Gabriella
Azt hiszem, ehhez nem is kell kommentár, bár én azért szívesen megkérdezném a kedves képviselőasszonytól, hogy ő, aki a nép által, a nép képviseletére megválasztott „közszolga”, aki a fizetését közpénzből, tehát a nép által megtermelt javakból kapja, vajon minek tartja magát, amikor az őt az adójából eltartó nép egy tagja (akinek a foglalkozása történetesen újságíró), feltesz neki egy kérdést. Persze tudom én, hogy minek tartja ő saját magát, és minek a népet. Ennek nincs is ékesebb bizonyítéka, mint az a pimasz „válasz”, amit az újságíró által feltett kérdésre adott.


Az azért látszik, hogy a Fidesz tanult a 2002-ben elveszített választásokból és mivel rájöttek, hogy a fent említett pökhendiségükön és arroganciájukon úgysem tudnak változtatni (sőt!), ezért inkább a könnyebb utat választották és – többek között – átrajzolták a választókerületek határait. Bele sem merek gondolni, hogy mekkora lenne az arcuk, ha ne adj’ Isten 2014-ben ismét nyernének.


Leslie Priest


Kép: origo.hu, lukacszoltan.hu


További hírek

  Csák miniszter cenzúrázná a mobiltelefon használatát az iskolákban
2023. 12. 05. 17:49 hirhatar.hu
  Maxi-Dubajt tervez Lázár János Rákosrendezőre
2023. 12. 05. 17:49 hirhatar.hu
  A kormánymédia túltolta a valóságon Koltai Semmelweis-filmjét
2023. 12. 05. 17:49 hirhatar.hu
  865 millióból reklámozza a katonaságot az Elk*rtuk peoducere
2023. 11. 28. 17:05 hirhatar.hu
  A DK közös ellenzéki listát állítana a fővárosban
2023. 11. 28. 17:04 hirhatar.hu
  Az eltűnt nemzeti szuverenitás nyomában
2023. 11. 28. 17:04 hirhatar.hu
  A halálos beteg alkotmányjogász szerint az eutanáziáról kellene nemzetei konzultációt tartani
2023. 11. 20. 10:49 hirhatar.hu
  Miért 2B a jelzése a Jászai Mari tér – Pesterzsébet villamosjáratnak?
2023. 11. 20. 10:49 hirhatar.hu
  Orbán veje a gazdasági bevándorlókon is gazdagodhat
2023. 11. 20. 10:49 hirhatar.hu
  Görög Zita: a „dubajozós” ismert celebek bármilyen perverzióra kaphatóak
2023. 11. 11. 16:09 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport