. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Serena Williams az idei US Open bajnoknője
2013-09-09 08:46:24
Serena Williams az idei US Open bajnoknője

Serena Williams az idei US Open bajnoknője

Serena Williams pályafutása 17. Grand Slam győzelmét aratta a magyar idő szerint ma éjszaka megrendezett női egyes döntőben. Csakúgy, mint 2012-ben, a fehérorosz Victoria Azarenka volt az ellenfele és két szoros és egy sima szettben végül ötödször is Williamsé lett a US Open trófeája.

 

Ahogy arra számítani lehetett, izgalmas és szoros csatát hozott a mérkőzés. Az első játszma kiegyenlített küzdelmében Williams elnyerte Azarenka utolsó adogatását és 7:5 arányban övé lett az első szettet.

 

A második játszmában Williams 4:1-es előnyre tett szert úgy, hogy kétszer is break-elte Azarenkát, azonban a fehérorosz, kihasználva Williams átmeneti elbizonytalanodását, visszavette az elveszített adogatásait. 6:6-ig még kölcsönösen elnyerték a hölgyek egymás adogató játékait, majd rövidítésben dőlt el a második játszma sorsa. A tie break-ben is fej fej mellett gyűjtögették a pontokat a játékosok, de a fontos pillanatokban Azarenka sikeres mini break-kel 8:6-ra nyerte a rövidített játékot és ezzel a második szettet is 7:6-ra.

 

A harmadik játszmában Azarenka már nem tudott Serena Williams ellenfele lenni, kétszer elvesztve saját adogatójátékát sima, 6:1-es játszmavereséget szenvedett el.

 

Serena Williams így három szettben, 7:5, 6:7 (6:8), 6:1 arányban győzte le Victoria Azarenkát és védte meg US Open bajnoki címét.


ÉJ


Kép: abc.net.au

Utoljára frissítve: 2013-09-09 08:49:13

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>