. Ma György napja van.
Rezsicsökkentés 2. - Nyomul a fideszes kampánygépezet
2013-09-05 10:24:57
Rezsicsökkentés 2. - Nyomul a fideszes kampánygépezet

Rezsicsökkentés 2. - Nyomul a fideszes kampánygépezet

Azt eddig is sejthettük, hogy a rezsicsökkentést a Fidesz szemérmetlenül ki fogja használni a kormánypropaganda céljaira (sőt talán bevezetése is eleve ezt a célt szolgálta), a tegnapi naptól azonban már nem kell sejtésekre alapoznunk. Nyitrai Zsolt, a kormánypárt országgyűlési képviselője szerdán bejelentette, hogy több mint száz helyszínen szervez a rezsicsökkentést támogató lakossági fórumot az elkövetkező hetekben a Fidesz.


A fent említett szemérmetlenséggel meg sem várták az eseményt, mert Nyitrai már a beharangozóban nyilvánvalóvá tette, mire is számíthatunk. Az ellenzék, az EU és a multik köpködése, Fideszes önfényezés és újabb felesleges pénzszórás.


Nyitrai ZsoltKezdte azzal, hogy 2,5 millió ember támogatta aláírásával a rezsicsökkentést. Amit persze rajtuk kívül senki nem ellenőrizhet (ez már önmagában is beszédes), és mint tudjuk, rengetegen kaptak köszönőlevelet a miniszterelnöktől olyanok, akik biztosan nem írhatták alá az aláírásgyűjtő íveket. Volt, aki elhunyt évekkel ezelőtt, aki annyira fiatal, hogy még írni sem tud, de akadt olyan is, aki az egész aláírásgyűjtés alatt börtönben volt (oda viszont nem vitték be neki az ívet, talán azért, mert az ott lakóknak nem a rezsiköltségek kigazdálkodása a legnagyobb gondjuk).  Nem is beszélve azokról, akik ahol épp belefutottak egy aláírásgyűjtő csapatba, ott aláírtak, akár háromszor-négyszer is. Tehát a valós támogatók száma meg sem közelítheti a Nyitrai által emlegetett az a 2,5 millió embert (persze ha a Fidesz ezt cáfolni szeretné, bármikor bemutathatja ellenőrzésre az íveket).


A fórumokra meghívót küldenek a fent említett 2,5 millió embernek (újból feltépve az elhunytak családtagjainak lelki sebeit), amit a Fidesz politikusai és önkéntesei személyesen fognak átadni a meghívottaknak (újabb lehetőség a listák frissítésére) és mindez potom 10 millióból ki is jön. A képviselő azt is hozzátette, hogy az akció költsége a Fidesz büdzséjét terheli. Köszönjük szépen! Mintha a Fidesz büdzséje nem az adófizetők pénzéből állna a Fidesz rendelkezésére! Ennyire hülyének akarnak nézni minket? A kérdés persze költői. Természetesen ennyire hülyének akarnak nézni minket.

Rezsicsökkentés (illusztráció)

Az külön gyomorforgató volt, hogy Nyitrai kiemelte, a leveleket megváltozott munkaképességűek készítették, a kormányoldal ugyanis fontosnak tartja a társadalmi szolidaritást. Igen, jól látják. Van képe a megváltozott munkaképességűek támogatására hivatkozni azon kormány tagjának, akik több tízezer rokkanttól vonták meg a támogatást, és küldték vissza őket dolgozni (hogy milyen orvosi felülvizsgálatok nyomán, arról annakidején olvashattunk épp elég megrázó történetet). 


De a legszebbet a végére hagyta: kifejtette, hogy a rezsicsökkentést ért támadások ellenére több mint 2,5 millió támogató aláírást sikerült összegyűjteni – PÁRTÁLLÁSTÓL FÜGGETLENÜL - a rezsicsökkentés mellett. Kedves képviselő úr! Ugyan már legyen kedves elárulni, hogy honnan értesült ön az aláírók pártállásáról???


Leslie Priest


Képek: news.com.au, origo.hu

Utoljára frissítve: 2013-10-16 10:36:25

További híreink
Civilek az EU-ban
Lotz Károly ex-miniszter, Csepel Díszpolgára, az OECD magyarországi nagykövete arról beszélt egy múlt heti, társadalmi párbeszéd témájában összehívott fórumon, hogy milye...
2014-10-08 20:34:57, Hírek, Vélemény Bővebben
Az Abszurd Magyar Foci
Most az van, hogy megint csak ülök itt Pécs szélén, ebben a kicsic szobában. Előttem egy Ronaldinho poszter, egy gimnáziumi osztálytabló, egy emléklap a Buzánszky Kupáról...
2014-10-06 10:34:26, Hírek, Vélemény Bővebben
A gyömrői polgármester kálváriája
A népszerű blogger Rózsa Mihály írása Gyömrő polgármesteréről. Valahogy így fest Gyenes Levente megítélése a város határain túlról, és valószínűség szerint ezen még az se...
2014-10-02 00:51:06, Hírek, Vélemény Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>