. Ma Gyöngyi napja van.
Mit tanítsunk a gyermekünknek a maszk viselésével kapcsolatban?
2020-10-09 20:53:09
Mit tanítsunk a gyermekünknek a maszk viselésével kapcsolatban?

Mit tanítsunk a gyermekünknek a maszk viselésével kapcsolatban?

A maszk viselése mellett szó lesz többek között a kézmosás, illetve az egyéb higiéniai megfontolások maradéktalan betartásáról is.


Miért fontos, hogy a gyermekeink is tisztában legyenek a maszk viselésének a szabályaival?

 

Habár a koronavírus-járvány szélsőséges tüneteket főként az idősebb korosztály, valamint a krónikus betegségben szenvedők körében produkál, ettől függetlenül a legkisebbek is a veszélyeztetettek között lehetnek.

 

Már csak abból a szempontból is, hogy a gyermek hordozóként saját maga is a családba viheti a vírust, ha ő saját magán nem is érzékel tüneteket. Pontosan ennek fényében célszerű beszélni vele, és elmondani neki, mire figyeljen oda az iskolában, a boltban vagy emberek között tartózkodva.


Mondjuk el a gyerkőcöknek, hogy mit ne csináljanak a maszk viselése közben

 

Gyermekeknél és felnőtteknél egyaránt fontos, hogy a maszkot csakis tiszta, frissen fertőtlenített kézzel vesszük fel. Amikor a maszk az arcunkon van, odafigyelünk rá, hogy a száj és az orr környékére szorosan illeszkedjen. Miközben a maszkot viseljük, nem tapogatjuk az elülső felületét, illetve az arcunkhoz sem nyúlkálunk. Habár sokszor ezt megszokásból is megtennénk, ettől függetlenül nem tanácsos a fertőzések kiküszöbölése végett.

 

A gyerkőcök körében ezenfelül azt sem árt hangsúlyozni, hogy ne cserélgessék egymás között a maszkokat. Még akkor sem, ha éppenséggel az osztályban valakinek sokkal szebb maszkja van. Fontos tehát tudatosítani bennük, hogy bárki lehet a nemkívánatos betegség hordozója.


Amit a gyermekeknek elsősorban tudni érdemes a maszk viselését illetően

 

Az első és legfontosabb tudnivaló a számukra, hogy viseljék a maszkot, akár a buszon, a tömegközlekedésen, a boltban vagy a plázában tartózkodnak épp. Vagyis ne vegyék félvállról a dolgot akkor sem, ha egy-egy barátnál még ezt is látják. Ezenfelül érdemes tudatosítani bennük annak a fontosságát is, hogy a rendszeres kézmosás egyszerűen nélkülözhetetlen. Vagyis mossák meg a kezüket jó alaposan mindig, amikor csak a suliba érnek, enni készülnek, vagy otthon a lakásba érnek a nap végeztével.

 

Könnyen lehet, hogy ezeket az instrukciókat többször is el kell majd mondani a biztonság kedvéért. Mindazonáltal nem lehet kérdés, hogy a gyerkőcök és a családtagok megóvása érdekében ez kulcsfontosságú. Ha elégszer mondjuk el a legfontosabb tudnivalókat a gyerkőcöknek, akkor előbb vagy utóbb ők is meg fogják ezt jegyezni, így még a barátaik előtt is pozitív példát jelenthetnek.

További híreink
Bemutatkozik a Rieker férfi cipők őszi kollekciója
A férfiak talán ritkábban vásárolnak cipőt, mint a hölgyek, azonban egyes szezonokban nekik sem árt néhány új darab. Ilyen például az ősz és a tél is, amikor az időjárás ...
2020-10-15 20:38:42, Hírek, Fókuszban Bővebben
A „nyóckerből” a budai várba - a konzervatív kormánysajtós liberális lazasággal szerzett lakást
Rákay Philip és felesége lakáscsere útján jutott hozzá egy 60 négyzetméteres, kétszobás bérlakáshoz a Bécsi kapu téren egy műemlék épületben, amit néhány éve 70 millió fo...
2020-10-04 13:51:37, Hírek, Fókuszban Bővebben
Budapest díszpolgára lett Demszky Gábor és Tarlós István
„Felkapta a fejét” a közvélemény annak hallatán, hogy Karácsony Gergely főpolgármester a város rangos kitüntetését adományozná elődeinek. Mára a terv megvalósult. Tarlós ...
2020-10-01 20:02:27, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Rákay Philip és felesége lakáscsere útján jutott hozzá egy 60 négyzetméteres, kétszobás bérlakáshoz a Bécsi ka...
Bővebben >>