. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Ki jár jól a nemzeti italboltokkal? Kis nemzeti összeesküvés-elmélet
2014-03-20 21:36:58
Ki jár jól a nemzeti italboltokkal? Kis nemzeti összeesküvés-elmélet

Ki jár jól a nemzeti italboltokkal? Kis nemzeti összeesküvés-elmélet

A Hírhatár Online tegnap újra azzal a témával foglalkozott, miszerint előkészületek folyhatnak a nemzeti italbolt hálózat létrehozására. Nagyon nemzeti kormányunk kiszivárgott tervei szerint az élelmiszer üzletek csak bort és sört árulhatnának, a többi szeszes ital forgalmazása kizárólag nemzeti italboltokban történne.


A trafikok koncesszióinak fideszes haverokhoz, a földek legújabb kori – szintén kormány közeli – Döbrögikhez, az állami beruházások Közgéphez juttatása után ne legyenek kétségeink, valaki megint jól járna a mega biznisszel!


Abban is biztosak lehetünk, hogy nem népegészségügyi okok állhatnak a háttérben. Ja, hogy ezt fogják mondani? Ugyan, és mi elhisszük?


Ha tippelni kellene, a jó hátszéllel rendelkező Vimpex jut először eszembe. Ők szeszesital forgalmazással foglalkoznak, no persze – sajtóinformációk szerint – a dohány koncessziós pályázatok elnyerésében is meglehetősen sikeresek voltak, strómanokon keresztül.


De a rövid távú, közvetlen haszon koncentrálásán túl tovább is szőhetjük összeesküvés-elméletünket.


Ha a hiper- és szupermarketek polcairól lekerülnek a szeszes italok (és a jövőben is különadók sújtják a külföldi élelmiszerláncokat), további veszteségeket könyvelhetnek el. Nemzeti kormányunk pedig elérheti azt, hogy legtöbbjük elhagyja a magyar piacot. (A radikális szélsőjobboldaliak és a mélymagyarok nagy-nagy örömére.)


Az ily módon megnyitott piaci résbe – vagy inkább szakadékba – a Fidesz és Orbán Viktor kedvenc közértlánca, a híres-hírhedt CBA be is nyomulhatna. És ha már szinte az egész országban „a magyar üzletlánc” lenne (csak), akkor több vélt nyereséget is elkönyvelhetne a demokratikus ellenzék által csak maffia-kormánynak aposztrofált kabinet:


1.) Végleg kiűzhetnék a gaz multikat a szent magyar földről – A szabadságharc újabb csatájának megnyerése


2.) Baráti kezekbe kerülne az élelmiszer (?) ellátás és a profit


3.) Baráti kezekbe kerülne a szeszes italok forgalmazása és a profit


4.) Az óriásplakát piac e szegmense egyszerűsödik, nem kell annyi grafikust és reklámszakembert foglalkoztatni (elmehetnek közmunkásnak 8 órában 50 ezerért). A Publimontnak egyen plakátokkal kellene teleragasztani az országot (továbbra is jó pénzért). Ahogy most, a kampány idején csak a Fidesz/CÖF/kormány plakátjait látjuk, kampány időszak után csak a CBA plakátjait látnánk.


És miután számos csatát „megnyertek” (lásd. rezsiharc, a bankok és az EU legyőzése, államadóság elleni harc, nyugdíjak és devizahitelesek megvédése) és úgy tervezik, hogy a következő négy évben is megnyerik a saját maguk által kreált háborúkat – hiszen Orbán tegnap megígérte, hogy folytatják (!) – , a 70-es évek Kínájában érezhetjük majd magunkat. Ti. ott egyen biciklis, egyen Mao-öltönyös, egyen kínaiakat láttunk, itthon pedig egyen boltokban, egyen plakátok között, egyen élelmiszereket (?) vásárolhatunk egyen áron.


És hogy Orwellt is megidézzük, a Fidesz által végképp eluralt médiából egyen hazugságok áradnának felénk, csak nem 1984-ben, hanem 2014-ben…


Érsek Juli

 

Utoljára frissítve: 2014-03-20 21:40:30

További híreink
Civilek az EU-ban
Lotz Károly ex-miniszter, Csepel Díszpolgára, az OECD magyarországi nagykövete arról beszélt egy múlt heti, társadalmi párbeszéd témájában összehívott fórumon, hogy milye...
2014-10-08 20:34:57, Hírek, Vélemény Bővebben
Az Abszurd Magyar Foci
Most az van, hogy megint csak ülök itt Pécs szélén, ebben a kicsic szobában. Előttem egy Ronaldinho poszter, egy gimnáziumi osztálytabló, egy emléklap a Buzánszky Kupáról...
2014-10-06 10:34:26, Hírek, Vélemény Bővebben
A gyömrői polgármester kálváriája
A népszerű blogger Rózsa Mihály írása Gyömrő polgármesteréről. Valahogy így fest Gyenes Levente megítélése a város határain túlról, és valószínűség szerint ezen még az se...
2014-10-02 00:51:06, Hírek, Vélemény Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>