. Ma Taksony napja van.
Hogyan téliesíthető a kerti csap?
2020-11-17 20:19:11
Hogyan téliesíthető a kerti csap?

Hogyan téliesíthető a kerti csap?

A kerti csap téliesítése 

 

Miért is okoz gondot a fagy beállta? A víz a fagyás során kitágul, s a jelenség a műanyag és a fémvezetékekre egyaránt veszélyes lehet. 

 

A telepítés első lépése az, hogy kiengedjük az összes vizet a csövekből, ez a leengedő szelepekkel megvalósítható. A talaj felszíne alatt elhelyezkedő téli csap elzárása megakadályozhatja a víz eljutását a víz felszíni vezetékekbe. Ajánlott kinyitni a kerti csapot, illetve a tél folyamán is nyitva kell hagyni, így a maradék folyadék is eltávozhat. Ha a csap jól zár, akkor a csöpögése megáll, miután az összes víz távozott a vezetékekből.

 

Az öntözőrendszer téliesítése

 

A téli csap mellett az öntözőrendszer elemeit is fontos megóvni. Víz ugyanis a tömlőkben is maradhat, ami súlyos károkat képes okozni a rendszerben. Érdemes vízteleníteni ezeket is, s a következő tavaszig fagymentes helyen tárolni. Ha ezt megtesszük, a rendszerben sem teszünk nagy kárt. 

 

A kerti csap téliesítése tehát nem egy bonyolult feladat, s csupán néhány percet vesz igénybe. Rengeteg kellemetlenséget megspórolhatunk, ráadásul a tavaszi munkálatokat sem kell a csőtörések helyreállításával kezdeni. 

 

Ha szívesen olvasnál még hasonló hasznos tippekről, akkor az AutomataÖntözőrendszer.com szakszerű weboldalán számos információ ad tájékoztatást!

 

Hogyan működik a kültéri szigetelés?

 

Két módja is van a kültéri szigetelésnek. Szigetelhetünk merev hőhabbal, aminek szélén rugalmas tömítés található. Ugyanakkor alkalmazhatunk rugalmas szigetelőzsákot is, amelyek a csapok körül rögzülnek. Ha ezek megfelelően vannak felhelyezve, akkor mindkettő nagyon hatásos védelem a téli fagyokkal szemben. Azonban felhelyezéskor ügyeljünk arra, hogy szorosan lezáródjanak a csap körül. 

 

A szigetelés egyébként azért elengedhetetlen, mert a lezárással kellő “hő” marad bent a fagyás megelőzése érdekében. 

 

Készülj fel a fagyokra!

 

Remélem cikkemmel segítettem kicsit jobban megismerni a kerti csapok téliesítésének folyamatát. Ha ezekere figyelsz, nem kell többet azon aggódnod, hogy a fagy károkat okoz majd neked a kertben. Légy körültekintő, és készülj fel a télre még időben, így nem lesz szükséged tavasszal ismét nagy költségeket fektetni az öntözőrendszerbe!

 

Ha még mindig bizonytalan vagy a témát illetően, vagy más hasonló kérdésed van, kérdezd bátran az AutomataÖntözőrendszer.com szakembereit, akik hasznos tanácsokkal látnak el téged!

További híreink
Hetvenen túl ismét összeveszett Szörényi, a Bródy
Szörényi Levente teljes mellszélességgel kiállt a kormány hivatalos irányvonala mellett, elítélte az SZFE hallgatóit „felbujtó” tanárokat és a mellettük kiálló Bródy Jáno...
2020-11-20 21:25:36, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mi történik, ha nincs happy end?
Úgy érzed, hogy minden sínen van? Dögös a csaj, és működik a kémia is? De valami mégsem klappol, hiszen akadály gördül az utatokba. Gyere, tudd meg velünk, hogy mit is ke...
2020-11-17 20:23:33, Hírek, Fókuszban Bővebben
Bemutatkozik a Rieker férfi cipők őszi kollekciója
A férfiak talán ritkábban vásárolnak cipőt, mint a hölgyek, azonban egyes szezonokban nekik sem árt néhány új darab. Ilyen például az ősz és a tél is, amikor az időjárás ...
2020-10-15 20:38:42, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Vidám Színpad 65 éves igazgatója koronavírussal küzdött, és ebbe halt bele 65 évesen – erősítette meg a csal...
Bővebben >>