. Ma Herman napja van.
Hasznos tippek, ha a vegán életmód kialakítását tervezed
2020-02-22 16:55:47
Hasznos tippek, ha a vegán életmód kialakítását tervezed

Hasznos tippek, ha a vegán életmód kialakítását tervezed

Nézzük tehát, hogy a táplálkozás, a bőrápolás és a mindennapok egyéb aspektusait tekintve milyen praktikákat célszerű alkalmaznod a vegán életmódra történő váltás idején.


Könnyebb átmenet, illetve fenntarthatóbb étrend

 

Szóval megérett benned az elhatározás, és a vegán életmód kialakítása mellett döntöttél. Az első teendőid egyike lesz megreformálni a táplálkozásod, és száműzni belőle minden egyes állati eredetű összetevőt.

 

Ehhez választhatod a radikális utat, ugyanakkor dönthetsz a fokozatos átállás mellett is. Ha ránk hallgatsz, akkor inkább a második verzió mellett teszed le a voksod, mert a fenntarthatóságot sokkal inkább az segíti elő. Első körben érdemes olyan ételekkel próbálkoznod, amiket korábban is szívesen fogyasztottál. Az ismerősnek számító összetevőkre a tested is pozitívan reagálhat majd, mindeközben a beszerzéssel és az elkészítéssel sem rósz magadra feleslegesen nagy terheket.


Figyeld a tested jelzéseit és ne ess át a ló túloldalára

 

A vegán életmód bevezetésével nem vonsz meg a szervezetedtől semmilyen tápanyagot, ugyanakkor az arányokra kimondottan fontos lesz odafigyelned. Egyáltalán nem mindegy tehát, hogy miből, mennyit fogyasztasz.

 

Példának okáért csokoládéból és chipsből is létezik már állati eredetű összetevőktől mentes verzió, az egészséges jelzőt azonban nehéz volna rájuk illeszteni. Szóval csak óvatosan a kísérletezéssel, és mindig fordíts fokozott figyelmet a tested jelzéseire.

 

Miközben fokozatosan szoktatod a szervezeted az átálláshoz, közben célszerű odafigyelned a D-vitamin, B12-vitamin, cink, jód és protein elegendő mennyiségű bevitelére is. Ellenkező esetben azt tapasztalhatod, hogy valami nincs rendben az egészséged terén.


A vegán életmód a táplálkozáson kívül is megnyilvánulhat

 

Van, aki az egészsége érdekében határoz a vegán életmód mellett, míg másokat a fenntarthatóság és az élelmiszeripar keretei között tapasztalható mértéktelen húsfogyasztás is motivál az állati összetevőktől mentes életre.

 

Amennyiben nálad az utóbb felsorolt két szempont is aktuális, akkor a ruhatárad és a testápolóid kapcsán is tehetsz a fenntarthatóságért. Bőrkészítmények helyett vásárolhatsz például műbőrből előállított ruhákat és kiegészítőket, ezáltal is képviselve az általad fontosnak tartott értékeket.

 

Szerencsére ma már a kozmetikumok terén is bőségesen állnak rendelkezésre az állati eredetű összetevőktől mentes készítmények, amelyeket alkalmazva teljes mértékben vegán módon oldhatod meg a testápolási és egyéb kozmetikai rutinokat.

 

(x)

További híreink
Milyen tápanyagokra van szüksége egy kutyának?
A tudatos gazdáknál élő kutyusoknak igen jó sora van. Szeretik őket, foglalkoznak velük, kutyaiskolába járhatnak… egyszóval igazi családtagként tekintenek rájuk.
2020-02-22 16:58:10, Hírek, Fókuszban Bővebben
Négymilliárdot szán a kormány „szurkolói programra”
2020-ban a foci-EB egyik helyszíne, 2027-ben pedig újra vizes világbajnokság házigazdája lesz Magyarország, az előkészületeket pedig már meg is kezdte a kormány.
2020-02-17 21:08:55, Hírek, Fókuszban Bővebben
Tippeljen: miért viszik egzotikus országokba a pénzünket Orbánék...?
600 millió eurós hitelkeretet biztosított Szaud-Arábiában Szijjártó Péter külügyminiszter. Miért?
2020-01-25 16:46:26, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Huth Gergely stábja úgy próbálta lejáratni a hódmezővásárhelyi polgármestert, hogy feleségéről, Márki-Zayné Vi...
Bővebben >>