. Ma Gedeon napja van.
A fürdőszoba, mint a párkapcsolati konfliktusok színtere
2021-02-15 19:13:26
A fürdőszoba, mint a párkapcsolati konfliktusok színtere

A fürdőszoba, mint a párkapcsolati konfliktusok színtere

A napi élettér egy szűkös területén

 

A fürdőszoba az egyik legkisebb helyiség a lakásban, sokszor együtt a toilettel, ráadásul ez az a hely, ahol sokszor egy időben szeretnének a családtagok időzni, így elkerülhetetlen az időnkénti perpatvar. Szerencsések azok a lakások, amelyek több mellékhelyiséggel is rendelkeznek, ilyenkor ki lehet jelölni, hogy melyik kié legyen.

 

A reggeli órák a leginkább azok, amelyek összetűzésekkel teliek. Ha a pár mindkét tagja dolgozik és munkába rohan, akkor az amúgy is feszült légkörben az utolsó csepp a pohárban, ha az egyik fél valami olyat lát, amit ő máshogy szokott csinálni.

 

Eltérő szokások

 

Az egyik leggyakoribb veszélyforrás, amikor a hölgyek a vártnál több időt töltenek a sminkeléssel, a reggeli készülődéssel, ezért a férfiak elkésnek a munkahelyükről. Ők ugyanakkor gyakran ott felejtik a reggeli borotválkozás maradványait a mosdóban.

 

A legtöbb férfi ki tudna rohanni a világból, ha meglát néhány hajszálat a mosdóban, a kádban vagy zuhanytálcában. De valljuk be őszintén, a hölgyek, különösen, ha nagyobb hajkoronával vannak megáldva, szeretnek a fürdőszobában tükör előtt fésülködni, és a fürdés után gyakorta előfordul, hogy ott maradnak azok a fránya hajszálak. Hölgyek, érdemes erre odafigyelni!

 

A férfiak munka után hazatérve szeretik a göncöket szanaszét hagyni, a szennyes sem kerül mindig a szennyestartóba, se a nedves törölköző a szárítóra.

 

Rendszerezett elpakolás

 

Konfliktus forrása lehet, ha a felek eltérő precizitásúak a rendrakást illetően. A hölgyek hajlamosak a sok pipere összegyűjtésére, a férfiak pedig szeretik elöl hagyni a tisztálkodószereiket. Érdemes minél több tárolószekrényt beszerezni a közös fürdőszobába, annak méretétől függően kisebb vagy nagyobb darabokat. Egy kisebb fürdőben a mosdókagyló alatt elhelyezett vagy a tükörhöz hozzáépített oldalsó szekrény nagyon hasznos lehet. Kisebb faliszekrények is sok apróságot tudnak elnyelni.

 

Olaj a tűzre

 

Ha fürdőszobáról van szó, mindenkinek azonnal a szétlapított fogkrémestubus jut az eszébe. A másképpen hajtogatott vagy középen benyomott fogkrém egy pedáns embert mindig is zavarni fog.

 

A leggyakoribb veszekedést előidéző terület a WC-ülőke. Erre a legegyszerűbb megoldás, ha mindig lehajtva van a fedéllel együtt, ami az egészségmegőrzés szempontjából is fontos, ráadásul esztétikusabb is.

 

Összeköltözés után érdemes megbeszélni, ki hogyan szereti az életét élni a fürdőszobában és kompromisszumokat hozni, hogy minél kevesebb frusztráló élményben legyen bármely félnek része.

További híreink
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben
Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem a kommunista terror ártatlan áldozata – fogalmazott a Hvg36...
2024-03-02 16:17:20, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években ...
Bővebben >>